Naše obiteljsko gospodarstvo smješteno u srcu Slavonije, u malom selu blizu Đakova, bavi se uzgojem crne slavonske svinje – fajferice.

 

Svaki pravi slavonac zna prepoznati vrhunske delikatese svoga kraja, a nerijetko ostane razočaran ponudom jer samo rijetki znaju napraviti proizvod vrijedan divljenja.

U želji za vlastitim užitkom, krenuli smo u proizvodnju suhomesnatih proizvoda od crne slavonske svinje.

Po tradicionalnoj recepturi, uz puno rada i ljubavi, napravili smo proizvode čija je kvaliteta vrlo brzo prepoznata pa smo nesebično odlučili omogućiti i drugima da uživaju u plodovima naše pušnice.

Na našoj farmi primijenjujemo ekstenzivan uzgoj, odnosno uzgoj na otvorenom, gdje naše svinje slobodno šeću velikim livadama okruženim šumama bujne vegetacije, daleko od prometnica i ostalih zagađivača zraka. Osim što su životinje koje se uzgajaju na otvorenom otpornije na bolesti i stres, takav način uzgoja uvelike utjeće i na kvalitetu mesa.

Meso crnih svinja sadrži visok udio intramuskularne masti te ima dobru sposobnost vezivanja vode što ga čini idealnim za proizvodnju kvalitetnih suhomesnatih proizvoda.

Naravno, bitan faktor je i prehrana. Naše svinje hrane se ječmom, pšenicom, zobi, kukuruzom, bundevama, djetelinom i ostalom hranom proizvedenom na vlastitim njivama. U završnoj fazi hranimo ih žirom.

U našoj ponudi možete pronaći suhomesnate proizvode koji se proizvode na tradiocionalan način bez dodanih aditiva, konzervansa, bojila i pojačivaća okusa.

Od sastojaka se isključivo koriste prirodni dodatci kao što su morska sol (bez nitrita i nitrata), domaća slatka i ljuta paprika, domaći češnjak…